E-Ticaret İçin Anneler Günü Pazarlama Taktikleri

Özel günlerde sevdiklerinize küçük sürprizler yapmak gibisi yoktur. Hediye almak ve hediye vermekten herkes hoşlanır. Anneler gününün ürün satışlarında ne kadar büyük etkiler yaratacağını biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız, şimdi öğrenme zamanı.

Anneler Günü Kampanyaları

Müşteriler, anneler gününde annelerine, eşlerine veya anne olması gerekmeksizin etrafındaki kadınlara hediye almaktan oldukça hoşlanır. Bu dönemde uygulayacağınız etkili stratejiler sayesinde E-Ticaret satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı birlikte inceleyelim.

Anneler Gününe Özel Bir Kategori Oluşturun

Anneler gününe özel stratejiler geliştirmek istiyorsanız önce bu özel güne uygun nitelikte ürünlerinizin olup olmadığını gözden geçirin. Anneler gününde hediye edilebilecek ürünlerin sınırı yoktur.

Hediye fikri olarak pek çok alternatif sunulabilir. Bu yüzden yüksek ihtimalle bugüne özel birkaç ürününüz vardır. Eğer yok ise bu döneme özgü olarak yeni ürünler ekleyebilir veya yetersizse seçenekleri arttırabilirsiniz.

Web sitenizde oluşturduğunuz ilgi çekici bir kategoriye bu ürünleri ekleyebilirsiniz. Web sitenize giren kullanıcının dikkatini çekebilmek için ilgi çekici slider veya banner tasarımları hazırlayabilirsiniz. Böylece daha fazla kişinin dikkatini çekebilirsiniz.

Hatta bu hediye fikirleri için bir fiyat sınırı oluşturarak her segmentten insanı hedefleyebilirsiniz. Bunun için bir örnek verelim ve seninolsun.com’u ele alalım.

Senin Olsun

Senin Olsun, 30 TL altı hediye önerileri ve 60 TL altı hediye önerileri kategorileri oluşturmuş ve renkli, ilgi çekici bir tasarımla bunu sunmuştur. Bu sayede siteye giren kullanıcılar direkt olarak bunu görür ve hediye fikirleri arasında gezinmeye başlar.

Bir başka örnek için bir de atelierduygu.com markasını değerlendirelim.

Atelier Duygu

Atelier Duygu markası da aynı mantıkla ilerlemiş ve “200 TL Altı Hediye Önerileri” başlığı altında bir kategori oluşturmuştur. Ayrıca web sitesine giren kişilerin ilk olarak bunu görmesi için de bu tasarımı ilk sıraya yerleştirmiştir.

Hediye Fikri Arayan Müşterilerinize Rehberlik Edin

Anneler gününün yaklaşmasıyla beraber müşteriler de internette hediye fikirleri aramaya başlarlar. Onlara rehberlik ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Bunun birkaç yolu bulunmaktadır. Eğer markanıza ait bir blog sayfanız varsa bu konuda bir içerik yayınlayarak onlara rehberlik edebilirsiniz. SEO kurallarına uygun olarak yazılmış bir blog yazısı sayesinde web sitenize trafik çekebilir ve bir önceki adımda hazırladığınız hediye fikirleri kategorinize direkt olarak yönlendirme yapabilirsiniz.

Rehberlik etmenin bir diğer yolu sosyal medya paylaşımlarıdır. Bu konuda uzun uzun fikir vermek isterseniz bir IG TV videosu hazırlayabilirsiniz ama bizim tavsiyemiz seri halinde birkaç videodan oluşan reelslar çekerek paylaşmanız yönünde. 15 saniye içinde birkaç ürün önerisi vererek müşterilerinizin aklında 15 saniyede fikir ampullerini yakabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Ürünler Sunun

Kişiselleştirilmiş ürünlere olan ilgi, gittikçe artmaktadır. Bu ürünler özellikle özel gün hediyelerinde sık tercih edilir. Müşteriler, sevdikleri insana özel olarak üretilen ürünü satın almaktan mutluluk duyar ve özel hissederler.

Siz de E-Ticaret markanızda bu yöntemi kullanabilirsiniz. Örneğin bir takı mağazanızın olduğunu varsayalım. Bunun için pek çok kişiselleştirilmiş ürün önerisi verebiliriz. İsim yazan kolyeler, baş harfli yüzükler, müzik kodunun bulunduğu bileklikler…

Burada yine Atelier Duygu örneğine bakalım. Atelier Duygu, harfli ve isimli kolyeler ile özelleştirilmiş ürünler sunmuş ve özel bir ürün almak isteyen müşterilerin ilgisini çekmiştir.

Atelier Duygu

Pinterest Üzerinde Pano Oluşturun

Hediye seçme konusunda kararsız bireylerin araştırma yapacağı platformların başında pinterest gelir. Müşteri, sosyal medya aracılığı ile sizinle tanışabilir ve sizinle iletişime geçebilir. Bu yüzden müşterinin her baktığı yerde var olmak zorundasınız. Her mecraya aynı şekilde özen gösterir her mecrada tanıtım yaparsanız daha fazla insana ulaşırsınız.

Pinterest kullanıcıları, arama sonuçlarını her bir pinin ne kadar çekici göründüğüne göre değerlendirir. Görsel olarak fark edilebilir içerikler hazırlamaya öncelik verin. Bu sayede ziyaretçileriniz, ürünlerinize daha fazla dikkat edecektir. Ürünlerinizi renklerine, türlerine göre sınıflandırarak ayrı panolar oluşturun. Böylece kullanıcı, aradığı şeyi daha rahat bulacaktır. Panolarınız estetik açıdan ne kadar hoşsa o kadar dikkat çekeceğini unutmayın.

Sürpriz Hediyeler Verin

Anneler gününe özel hediyeler verin. Bunun için sosyal medya hesaplarınızda ufak bir çekiliş düzenleyebilirsiniz. Bu çekilişi takipçi arttırmak için değil müşterileriniz ile aranızdaki bağları kuvvetlendirmek için yapın. Sizi samimi bulan müşteriler zaten alışveriş yapacaktır. Bu sayede müşterilerinizle uzun vadeli ilişkiler geliştirebilirsiniz.

Amacınızın takipçi arttırmak değil sadece onları mutlu etmek olduğunu göstermek için bir post paylaşıp, takipçilerinizden bir emoji bırakmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca herkesin tek yorum hakkı olduğunu belirterek çekiliş atmosferini de dağıtmış olursunuz.

Anneler Gününe Özel Kampanyalar Düzenleyin

Etkili pazarlama stratejilerinden biri de kampanyalar düzenlemektir. E-posta listenizde bulunan kişilere indirim kodu tanımlayabilir, herkese açık indirimler düzenleyebilir, 1 alana 1 bedava kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Bu kampanyaların pek çok alternatifi vardır. Markanıza uygun olacağını düşündüğünüz kampanyayı belirleyin ve bunu olabildiğince duyurun. Bu dönemde tanıtım faaliyetlerinizi arttırın. Tanıtım ve reklam yaparken hangi mecraları kullanabileceğinizi ilerleyen bölümlerde açıklayacağız.

Anneler Günü Fırsatlarınızı Duyurun

Anneler günü fırsatlarını duyurmak için pek çok seçenek var. E-posta ve sms listenizdeki kişilere bildirim gönderebilirsiniz. Bunu yaparken uzun uzun linklerle dolu bir metin hazırlamak yerine emojili samimi ve kısa bir metin hazırlayabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin daha fazla ilgisini çekerek okumadan geçmesini engelleyebilirsiniz.

Anlık bildirim göndermenin bir diğer yolu, push servisleri aracılığıyla bildirim göndermektir. Bu bildirimler, 120 karakter uzunluğundadır ve stratejik şekilde kullandığınızda dikkat çekerler. Burada önemli olan, çok sık bildirim göndermek değildir. Siz ne kadar çok bildirim gönderirseniz tüketici de bundan o kadar sıkılacak ve bildiriminizi görmezden gelecektir.

Influencer İşbirliği Yapın 

Influencerların E-Ticaret sitelerine olan katkısı, hiç şüphesiz çok büyük. Markanızı veya belirli ürünlerinizi tanıtmak için influencerlara ulaşın. Ne tür bir işbirliği yapmak istediğinize ve hangi ürünleri tanıtacağınıza karar vermekle başlayın.

Markanıza en uygun influencer seçmeli ve onu doğru yönlendirerek bu süreci yönetmelisiniz. Nasıl bir influencer pazarlaması yapacağınızı bilmiyorsanız blog.dopinggo.com/influencer-marketing adresinden bu konuyla ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Çalışmaları Yapın 

Dijital pazarlama çalışmaları sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bu dönemde mutlaka dijital pazarlama çalışmalarına ağırlık verin. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz mecralarda reklam verin. Eğer görünür bir marka olmak istiyorsanız tüm mecraları aynı anda kullanın. Etkisinin ne kadar güçlü olduğunu fark edeceksiniz.

Bunun pek çok yolu vardır. Google Ads reklamları, e-mail marketing çalışmaları, SMS pazarlama çalışmaları, yeniden pazarlama ve sosyal medya reklamları aracılığıyla hem yeni insanlara ulaşın hem de kendinizi unutturmayın.

Sıraladığımız bu maddeleri markanız için en uygun olanları mutlaka deneyin. Etkisini arttırmak için birkaç maddeyi aynı anda uygulayabilirsiniz. Bu stratejilerden daha önce denedikleriniz oldu mu veya hangilerini denemeyi düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir