E-Ticaret Sektöründe Başarılı Video Oluşturma Araçları

E-Ticaret sektöründe başarılı video araçlarını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! E-Ticaret hacmi, özellikle pandemi döneminde oldukça büyüdü. Bu da 7’den 77’ye birçok firmanın E-Ticaret alanında girişim yapmasına ve bu pazar payından kendilerine hacim yaratmasına neden oldu. Günümüzde E-Ticaret alanı web site rekabetiyle sınırlı kalmayarak; sosyal medya, arama motorları ve video izleme platformları üzerinden de sürdürülmeye başladı.

Çeşitli alanlarda hizmet ve ürün tedariği sağlayan markalar, gündelik sosyal medya kullanım alışkanlıklarını es geçmeyerek, reklam kampanyalarını bu alanlar üzerinden sağlamaktadır. İnternet kullanımının, gündelik hayatımızda olan hacminin de genişlemesi ile birlikte daha büyük bir alana yayılan E-Ticaret, özellikle video yayınlarının da günümüzde etkin bir biçimde tüketilmesinin ardından daha fazla rağbet görmeye başladı.

E-Ticarette Başarılı ve Kaliteli İçerikler Oluşturmak

Alışılagelmiş pazarlama yöntemlerinin aksine, video pazarlama stratejilerinden faydalanarak sosyal medya üzerinden potansiyel müşterilere ulaşmak E-Ticaret’in yeni gözdesi durumunda. Trafik çeken, potansiyel müşterilere ulaşan, izleyici katılımını ve şirketinizin karını arttıran çarpıcı videolar oluşturmak için sizinle birlikte E-Ticaret hesaplarınız için başarılı video oluşturma araçlarını inceliyoruz.

Video İçerikler Artık Çok Daha Önemli

2020 yılının sonu itibariyle, dünya genelindeki çevrimiçi alışveriş yapan kişi sayısı 2 milyarın üzerine çıkmayı başarmıştır. Bu sayı, tüm insanların dörtte birinin çevrimiçi alışveriş yaptığı anlamına gelmekte.

Arz – Talep ilişkisinde bu kadar büyük bir hacminin oluşması, rekabetin de kaçınılmaz ölçüde büyümesine neden olmaktadır. Bu noktada tüketici alışkanlıkları, aslında rekabet yapısının da temelini oluşturmaktadır. Tüketici alışkanlıklarından belki de en çok dikkat çekeni, bir ürünü satın almadan önce internette araştırma yaparak ürün hakkında yorumlara, videolara ve ürünün incelemelerine göz atmasıdır. Bu konudaki şaşırtıcı istatistiklere bir göz atalım:

    • Kullanıcılar internette geçirdikleri sürenin üçte birini video izlemeye ayırıyor.
    • YouTube, 2 milyardan fazla düzenli kullanıcısı olduğunu açıkladı.
  • YouTube’a göre, mobil cihazlarda video görüntüleme sayısı her yıl %100 artıyor.
  • Her gün YouTube’ta, toplamda 1 milyar saat uzunluğunda video izleniyor.
  • Tüketicilerin %72’si videolar aracılığıyla satın alacağı ürün ya da hizmetler hakkında bilgi almayı tercih ediyor.
  • Girişimcilerin yaklaşık %80’i video pazarlamaya başladıktan sonra satışlarının arttığını ifade ediyor.
  • Video reklamlar, tüm çevrimiçi reklamların %35’inden fazlasını oluşturur.
  • Tahminler, videoların önümüzdeki yıllarda web trafiğinin %81’inden fazlasını oluşturacağını söylüyor.
  • Pazarlama e-postalarına video eklemek, tıklanma oranlarını %200 ila 300 oranında arttırıyor.
  • Ana sayfalara video eklemek, dönüşüm oranlarını %80’e kadar arttırabiliyor.
  • Web pazarlama profesyonellerinin %87’si stratejilerinde video içeriklere yer veriyor.

E-Ticaret Youtube Videoları Çekmek

Tüm bu bulgulardan yararlanarak, işinizi tanıtmak için sosyal medya platformlarından yararlanmanız gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Pazarlama faaliyetlerinizin etkili olabilmesi için mesajlarınızı doğru yere, doğru zamanda, doğru kanallar aracılığıyla göndermelisiniz.

Dijitalleşen dünyada, müşterilerin fiziksel alışkanlıklarının yerini sosyal medya üzerinde değerlendirilen eylemler almıştır. Tam da bu yapıya uygun olarak, yürütülen E-Ticaret pazarlama stratejilerini sosyal medya üzerinden de yapılandırmak gerekmektedir. Dijital kurumsallaşma olarak da nitelendirebileceğimiz bu durum, potansiyel kullanıcıların ve mevcut müşterilerin hemen her platform üzerinden markaya erişebilmesi ve çağın getirdiği minimum standart ile karşılaşmasını gerektirmektedir.

Psikolojik olarak bu durumu ele alırsak eğer, daha hızlı bir tüketim zincirinde olan çağımız yapısının kapısı daha rahat aralanacaktır. Hemen her konuda teknolojinin hayatımızda sağladığı kolaylık, insan olarak bizlerin dikkatimizi oldukça kısaltmaktadır.

Örneğin salt metin içeren yazılar yerine, daha okunaklı ve kısa paragraflar ve görsellerden oluşan içerikler okunabilirliği daha olumlu etkilemektedir. Okuyucuların birçoğu ürün inceleme ve nasıl yapılır gibi videoları izlemeyi tercih ederken, belirli bir estetik kaygı ve ilk bakışta tatmin olmayı beklemektedir.

Yazıya kıyasla videolar, birçok bilgiyi daha kısa bir sürede izleyiciye aktardığından dolayı daha fazla tercih edilmektedir. İzleyiciye görsel ve işitsel formatta sunulan bilgi, daha fazla duyuya hitap ettiği için daha kolay anlaşılmakta ve izleyiciler tarafından daha fazla rağbet görmektedir.

Video içeriklerin popülaritesi önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceği su götürmez bir gerçek. Çünkü hareketli ve sesli mesajlar, günümüz sosyal medyasının anahtarı niteliğinde. Hepsinden önemlisi, izleyiciler bu tarz içerikleri daha iyi anlıyor. Hedef kitlenize daha etkili bir şekilde ulaşabilmek için, E-Ticarette video içeriğin gücünden yararlanmanızın zamanı geldi.

Sosyal Medya Video Pazarlama Nedir?

Sosyal medya video pazarlaması, bünyesinde iki güçlü yaklaşımı bir araya getirir:

Video Pazarlama

Hedef kitlenize ürün veya hizmetlerinizi pazarlamak için video içeriği oluşturursunuz. Bu, oldukça dikkat çeken bir stratejidir. İzlemeyi sevdikleri, bilgilendirici ve eğlenceli bir format kullanarak, izleyicilerinizi markanızla etkileşimde tutmayı hedeflersiniz. Videolar, izlemesi kolay ve anlaması basit olduğu için izleyiciler üzerinde daha etkilidir. Sözlerin gücü, görüntülerin büyülü dünyasıyla birleşerek, etkili bir pazarlama materyaline dönüşür.

Sosyal Medya Pazarlaması

Bu, çeşitli sosyal medya platformlarını kullanarak hedef kitlenizle etkileşim kuracağınız anlamına gelir. Birçok insan, kullandıkları sosyal medya platformlarında günde birçok kez çevrimiçi oluyor. Bu nedenle, E-Ticaret markanızı tanıtmak için, sosyal medyada aktif olmalısınız dediğimizde çok da şaşırmamalısınız. Sosyal medyaya çarpıcı video içerikler oluşturmaya odaklanmak, markanızın geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olur.

Unutmayın ki izleyiciler sıkıcı metinleri okumak yerine, metnin içeriğini izlemeyi tercih ederler. Bu nedenle de yayınladığınız videolar daha fazla etkileşim yaratır. Önünüzdeki tek seçenek, ürününüz hakkında daha çok bilgi veren videolar değildir. Ürünlerinizi destekleyen, ilgi çekici videolar yayınladığınız sürece, kullanıcılarınız oynat düğmesine tıklayacaklardır.

Özetle, sosyal medya uygulamalarının popülaritesinden yararlanmak için sosyal medya video pazarlamasına yönelmeye ihtiyacınız var. Hedef kitlenizin tercihlerine göre, video içerikler oluşturabileceğiniz sosyal medya platformları şunlardır:

  • Instagram
  • Youtube
  • Facebook
  • heyecan
  • LinkedIn
  • TikTok

Neyse ki, birbirinden farklı bu sosyal medya platformları için farklı türlerde videolar oluşturabilirsiniz. İşletmenizin kuruluş hikâyesi, ürün tanıtım videoları ve nasıl yapılır videoları gibi video içerik üretebilirsiniz. En iyi sonuçları elde edebilmek için, her platformun özelliklerine ve sınırlılıklarına hâkim olmalısınız.

Neden Sosyal Medya Video Pazarlaması Yapmalısınız?

Etrafınıza şöyle bir göz attığınızda, en azılı rakiplerinizin sosyal medyayı zaten kullandıklarını fark edeceksiniz. Yalnızca resim, bilgilendirici yazı ve markalarına dair güncellemeler yayınlamakla kalmazlar. Aynı zamanda, daha geniş bir kitleye ulaşabilmek için video içeriklerin çarpıcılıklarına da güvenirler. Piyasanın gerisinde kalmak istemiyorsanız, E-Ticaret markanız için sosyal video medya video pazarlama stratejinizi uygulamaya başlamalısınız. Markanızın geleceği için neden sosyal medya videolarına ihtiyacınız var? En önemli dört nedenle bu soruya cevap arayalım.

Sosyal Medya Pazarlaması Yapmak

Videolar, Takipçilerinizi Müşterilerinize Dönüştürür

Videolar bilgi verir, takipçilerinizi ikna eder ve onları eğlendirir. Bu nedenle, takipçilerinizi devamlı müşterilere dönüştürmek için mükemmel bir aracıdır. Doğru videolarla hedef kitlenizin dikkatini çekebilir ve üzerlerinde harika bir ilk izlenim bırakabilirsiniz.

Bu işin püf noktası, doğru kancayı kullanmanızdır. Doğru kancayı bulduktan sonra, dikkat çekici içeriklerle onu takip etmelisiniz. Ürünleriniz hakkında takipçilerinizi bilgilendirmek, duyurular yapmak ve kamera arkası görüntülerini paylaşmak için videoları kullanabilirsiniz.

Markanızın arkasındaki gerçek yüzleri gördüklerinde, takipçileriniz ürünlerinize veya hizmetlerinize daha fazla yakınlık hissederler. Ayrıca videolar, bilgi edinmenin en hızlı yolu olduğu için hedef pazarınızla iletişim kurmanızın en kesin yoludur.

Videoların, makalelerden daha etkili olduğu birçok kez kanıtlanmıştır. Görsel materyallerinizi sesle desteklediğinizde, insanlara sadece kendinizi anlatmak yerine ne demek istediğinizi onlara gösterebilirsiniz. Sonuç olarak, takipçileriniz markanızla bağlantı kurmaya daha yatkın hale gelir. Firmanız için sosyal medya video pazarlamacılığını kullanmazsanız, büyümenize yardımcı olacak harika bir yolu kaybedersiniz.

Videolar, Kitleniz ile Aranızda Bir Güven Oluşturur

Takipçilerinizin size güvenmesini istiyorsanız, videonun gücünü kullanın. Güven, başarılı her işletme için hayati bir bileşendir. Unutmayın ki, tüketiciler yalnızca markanıza güvenebildiklerinde ürününüzü satın alacaklardır.

Güvenilirliğinizi korumak, otoritenizi kurmak ve müşterilerinizle sağlam ilişkiler kurmak için videolara ihtiyacınız vardır. Bu ortam güveni besler çünkü takipçilerinize karşı şeffaf ve dürüst olabilirsiniz. Takipçilerinizin markanıza olan güvenini artırmak için videolarla şunları yapabilirsiniz:

  • İşletmenizde neler olduğunu gösterin.
  • Kurumsal kültürünüzü gösterin.
  • Mutlu müşterilerden gelen iyi yorumları paylaşın.
  • Ürün incelemeleri hazırlayın.
  • Nasıl yapılır videoları paylaşın.
  • Özgünlüğünüzü paylaşabilmek için röportajlar yapın.
  • Ürün tavsiye listeleri hazırlayın.

Gördüğünüz gibi, videoları kullanmak, markanızı tanıtmanız için çok çeşitli video içerikler oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca, hazırladığınız video içeriklerini çeşitli sosyal medya hesaplarınızda yayınlamalısınız. Bu sayede daha yüksek görüntülenme alırsınız. Çünkü insanların bir videoyu izleme ve paylaşma olasılığı sosyal medya formatlarında daha fazladır.

Mobil Kullanıcılar Video İzlemeyi Çok Seviyor

Bugünün dünyasında rakipleriniz, belli bir etki yaratabilmek için videoların ve sosyal medyanın gücünü anlıyor.  Ayrıca, modern dünyanın insanları video izlemek için sadece akıllı TV’leri veya bilgisayarlarını kullanmıyor.  Akıllı telefonlar ortaya çıktığından beri, müşterileriniz her zaman ve her yerde içerik tüketmeyi seviyor. Özellikle bluetooth kulaklıkların yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar hareket halindeyken bile, bir şeyler izlemeyi tercih ediyor.

Birçok insanın şu durumlarda video izlediğine sıklıkla şahit olabilirsiniz:

  • Her gün işe gidip gelirken toplu taşımada
  • Herhangi bir toplantı ya da randevunun başlamasını beklerken
  • Yorucu bir günün ardından evde stres atarken
  • İş temposuna kısa bir mola vermek için ofisteyken
  • Spor salonunda eliptik bisikletin üzerindeyken
  • Yemek yedikten sonra bulaşıkları toplarken

Bu maddeler kapsamlı bir liste değil, aklımıza ilk gelenler. Ancak gördüğünüz gibi insanlar mobil videoları gün içinde birçok farklı durumda izleyebiliyorlar. Günümüzün yoğun iş temposu içinde, birçok işi aynı anda yapmaya çalışıyoruz.

Aslında, iki yaşındaki çocukların bile düzenli takip ettikleri YouTube kanalları var. Bu nedenle, bir video yapımcısı ile markanızı anlatan videolar oluşturmalı ve bunları sosyal medya profilinizde yayınlamalısınız. Böylece, işletmeniz için daha fazla potansiyel müşteri çekebilmeyi başarabilirsiniz.

Videolar, Sosyal Medya için En İyi İçeriktir

Videolar çok etkileşim aldığı için, sosyal medyada en iyi sonucu almanızı sağlar. İnsanların bir videoyu izlemesi, makaleleri okumasından ya da fotoğrafları incelemesinden çok daha olasıdır. Günümüzde, sosyal medya kullanıcıları video içerikleri beğenmeye ve yorumlamaya her zamankinden daha çok isteklidir.

Sosyal Medya Platformlarında Video Kullanmak

Ayrıca, insanlar gün boyunca sosyal medya hesaplarına birçok kez giriş yapmaktadır. Gördükleri ilginç haber ne olursa olsun, sosyal medyanın kullanım kolaylığı sayesinde fikirlerini çabucak dile getirebiliyorlar. Bu nedenle, videoların izleyiciler üzerinde güçlü bir etkiye sahip olması hiç de şaşırtıcı değildir. Potansiyel müşterilerinize ulaşmak ve onları devamlı müşterilerinize dönüştürmek istiyorsanız, sosyal medyada harika videolar yayınlamaya başlamalısınız.

Sosyal Medya için 5 Muhteşem Video Önerisi

Videolar, sosyal medya dünyasına adeta hükmediyor. Çünkü çok sayıda insanın dikkatini çektikleri için yazılı içeriklerden daha çekici olduklarını kanıtlıyorlar. Sonuç olarak, kitle etkileşiminizi artırmak için ilgi çekici videolara ihtiyacınız var.

Bunu yapmak, web sitenize trafik çekerek veya satışları artırarak E-Ticaret markanıza görünürlük kazandırmanızı sağlar. Şimdi, muhtemelen aklınızdaki en büyük soruya geliyoruz. Sosyal medyada ne tür video içerikler yayınlamalısınız? Pazarlama stratejinize yardımcı olabilecek en iyi beş video formatına hep birlikte bir göz atalım.

Hakkımızda Videoları

Bir marka tipik olarak sadece isim ve logodan oluşur. Daha fazla tüketicinin markanızı tercih etmesini istiyorsanız, onlara daha değerli bir şeyler sunmalısınız. “Hakkımızda” videoları bu konuda iyi bir seçenektir çünkü müşterilerinize işletmenizin ne hakkında olduğunu gösterirler. Piyasada, yalnızca yüzü olmayan bir isim olarak var olursanız, insanlar markanızı hiç umursamaz.

Hedef kitlenizi etkilemek istiyorsanız, işletmenizin benzersiz hikâyesini onlara anlatmalısınız. Sizinle aynı ürünleri teklif eden diğer markalardan sizi ayıran nedir? Neden sizden alışveriş yapsınlar? Takipçileriniz şirketinizin misyonunu ve vizyonunu anladıklarında, kendilerini size daha yakın hissederler.

Böylelikle size daha çok güvenmeye başlarlar. Onlarla başarılı bir ilişki kurarsanız, ürünlerinizi sahiplenirler. Örneğin bir kozmetik markası, vegan cilt bakım ürünleri hakkında bilgi vermek için sosyal medyayı sıklıkla kullanıyor. Çeşitli video klipler paylaşarak harika bir iş çıkarıyorlar. Video içeriklerinin konularını genel olarak şunlar oluşturuyor:

  • Kamera arkası videolar
  • Çalışanlarla ilgili videolar
  • Üretim aşaması videoları
  • Müşteri referansları

Ürünlerinizi Daha Yakından Gösterin

Ürünlerinizin özelliklerini ne kadar detaylı yazarsanız yazın, onları yakından göstermekle aynı etkiyi vermeyecektir. Ürünlerinizi yakından göstermek, müşterilerinizin neye para harcadıkları konusunda kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlar. Takipçilerinizin ürünlerinizin detaylarını daha yakındæan görmelerini istiyorsanız yakın çekim videolar yayınlamalısınız.

Yakın çekim videolar, ürününüzü olası tüm açılardan çekmenizi sağlar. Sonuç olarak, müşterileriniz hiçbir önemli ayrıntıyı kaçırmaz. Bazen kafalarındaki soru ne olursa olsun, detayları gösterdiğinizde tüm soruları cevaplanmış olacaktır.

Ürün Tanıtım Videoları

Ürün tanıtım videoları, yakın çekim videolardan çok daha fazlasını takipçilerinize sunar. Çünkü ürünü farklı açıklardan göstermenin yanı sıra özelliklerini, kullanılışını ve amacını da video sırasında anlatıyorsunuz. Örneğin, bir pijama markası pamuklu pijamalardan özel tasarım serisine kadar tüm ürünlerine inceleme videoları çekti. Marka, inceleme videoları paylaşmaya başladıktan sonra satışlarının yükseldiğini açıkladı.

Ürün tanıtım videoları için, yararlanabileceğiniz farklı içerik türleri şunlardır:

  • Bilgilendirici Videolar

Bu video türünde, ürününüzün ne hakkında olduğunu anlatırsınız. Müşterilerinizle yararlı bilgiler paylaştığınız için onların üzerinde otorite kurmanıza yardımcı olur. Ürünlerinizin satın alındıklarından emin olmak istiyorsanız, bilgilendirici ürün inceleme videolarını her zaman paylaşın.

  • Öğretici Videolar

Öğretici videolar veya nasıl yapılır videoları sosyal medyada oldukça popülerdir. Çünkü çoğu tüketici, satın aldığı ürün nasıl kullanacağını öğrenmek istiyor.

Müşterilerinize bu genel bakışı göstermek, onların markanıza güvenmelerini sağlıyor. Sonuçta, videoyu izlemek, herhangi bir kullanım kılavuzunu okumaktan çok daha keyiflidir. Hatta bu videoları daha da ilgi çekici hale getirmek için konuyu sektörle ilgili gelişmelere bağlayabilirsiniz.

  • Kullanıcı Tarafından Oluşturulan Videolar

Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin yerini hiçbir şey tutamaz. Çünkü bu videolar sizden daha önce alışveriş yapmış kullanıcılarınızdan geliyor. Kullanıcı tarafından gelen videoları, müşterilerinizden gelen iyi referanslar olarak değerlendirebilirsiniz. Daha da önemlisi, videolarınızı oluşturan kişi ya da şirkete herhangi bir ödeme yapmayacağınız için size bedavaya mal olur.

Kuruculardan Gelen Mesajlar

Markayı hayat vermiş kurucudan haber almak insanları her zaman rahatlatır. Bu tarz videolar yayınlamak, kurumsal kültürünüzü sergileyebilmenizin harika bir yoludur. Satışlarınızı arttırmanın yanı sıra, bu yolla yeni çalışanları işe alabilirsiniz. Aşağıdaki video fikirlerini bu format için deneyebilirsiniz:

  • Duyuru Videoları

Müşterilerinizin, ürün satın almaya devam etmeleri için yeni ürünleri ve satış duyurularını sosyal medya hesaplarınızdan yayınlayın.

  • Teşekkür Videoları

Müşterilerinizin yoğun ilgisini takdirle karşıladığınızı göstermek için zaman zaman teşekkür videoları yayınlayın.

  • Soru – Cevap Videoları

Bir markanın kurucusuyla yapılan röportaj videoları her zaman ilgi çeker. Takipçilerinizin markanız hakkında bilgi alma ihtiyacını karşılar. Videoyu çekmeden önce, sosyal medya hesaplarınızdan duyuru yapabilir, onlara ne bilmek istediklerini sorabilirsiniz.

  • Canlı Yayınlar

Amaç gerçekçiliği göstermek olduğunda, hiçbir video türü canlı yayınların yerini tutamaz. Sohbet kısmında gelen soruları yanıtlayarak röportaj tadında bir canlı yayın yapabilirsiniz. Ayrıca işletmenizi ve ekibinizi canlı olarak gösterebilirsiniz. Bu yöntem, takipçilerinizden aynı anda geri dönüş alabileceğiniz için epey etkilidir.

Açıklayıcı Videolar

Ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında açıklamalar yapmak, takipçileriniz üzerinde harika bir izlenim yaratır. Çünkü daha karışık bilgileri tam olarak açıklayabilmenize olanak tanır. Sonuç olarak, izleyicilerinize markanızın neyle ilgili olduğunu anlatarak kafa karışıklıklarını ve güvensizliklerini giderebilirsiniz

Etkileyici bir açıklayıcı video yapmanın püf noktası, öncesinde bir senaryo oluşturmanızdır.  Çünkü senaryo, videonun tüm konseptini inşa edeceğiniz güçlü bir temel görevi görür. Bu nedenle, çekimden önce iyi bir senaryo taslağı hazırlamalısınız. Bu taslak plan sayesinde, videonuzu hazırlama süreciniz çok daha kolaylaşır. Çünkü neyi ne zaman yapacağınızı zaten biliyorsunuzdur. Taslak hazırlama taktiğini, şu tarz açıklayıcı içeriklerde kullanabilirsiniz:

  • Açılış sayfası
  • Ürün sayfaları
  • Sosyal medya gönderileri
  • Videoya eşlik eden blog yazıları

Video Pazarlama Kampanyalarınızda İhtiyacınız Olacak Stratejiler

Plansız bir hedef sadece iyi niyetli bir temenni sayıldığınızdan, hedefinize ulaşabilmek için iyi bir strateji belirlemelisiniz. Uzun uğraşlar sonucu oluşturduğunuz takipçi kitlenizle etkileşiminizi arttırmak için video pazarlama stratejisi oluşturmalısınız. Bu strateji aynı zamanda, yeni takipçiler çekmeye devam etmenizi de sağlar. Başarılı bir kampanya oluşturabilmek için şu temel kuralları takip etmelisiniz:

Kitlenizi Tanıyın

Bu denenmiş ve test edilmiş konsept, tüm bir pazarlama stratejilerinin merkezinde yer alır. Aslında video pazarlama için çok daha geçerlidir. Videolarınızı oluşturmak için çok fazla kaynak kullanacağınız için tüm işleri doğru yapmalısınız.

Takipçilerinizi iyi tanımıyorsanız, içeriğinize hangi konuları dahil edeceğinizi bilemezsiniz. Hangi içerikleri nasıl ve nerede tükettiklerini anlamak için kitlenizi yakından tanımalısınız. Hedef kitlenizin ilgi alanlarına, ihtiyaçlarına ve isteklerine aşina olmalısınız. Tüm bu ayrıntılar, pazarlama stratejilerinizi belirlerken size rehberlik edecektir.

Sosyal Medya'da Video Önemi

İdeal müşteri profilinizi bilmek, doğru senaryolar yazmanıza ve onlara hitap eden görseller seçmenize yardımcı olur. Kalplerine dokunduğunuz an, kendilerini markanızı desteklemeye mecbur hissedecekler. Daha da önemlisi büyük olasılıkla videolarınızı paylaşacaklar, beğenip yorum yapacaklar. Bu etkileşimler de markanızın bilinirliğine bir artış sağlayacaktır.

Çalışmalarınızı Test Edin

Videolarınızı yayınlamadan önce test çalıştırmaları yapmanız oldukça faydalıdır. Sizi videolarınız hakkında tahminde bulunmaktan kurtaracaktır. En iyi sonuçları elde etmek için, hedef kitlenizi en iyi temsil eden kişilerle görüşmeler yapın. Onlara, markanız hakkında ne düşündüklerini ve videolarda en iyi neyin işe yarayacağını sorun.

Daha sonra, videolarınızdan hangilerinin en çok dikkat çektiğini ölçmek için yaptığınız testleri ve analizleri inceleyin.

Videoyu sonuna kadar izlemek yerine birkaç saniyede kapatan birileri var mı? En çok etkileşimi hangi konuların topladığını belirlemek için verilerinizi kontrol edin. Bu ayrıntıları bilmek, içeriklerinizde senaryo oluşturmanıza yardımcı olabilir. Sonuç olarak, tüm çabanızı takipçilerinizin sevdiği konulara odaklayabilirsiniz. Aynı zamanda, size pahalıya mal olabilecek hatalardan kaçınarak neyin yanlış gidebileceğini önceden anlayabilirsiniz.

Videolarınızı Platformlara Uygun Şekilde Oluşturun

Söz konusu video içerikler olunca, tartışmasız bir şekilde liderin YouTube olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Ancak bu, birçok kişinin Facebook, Instagram, TikTok ve LinkedIn’de de videolar izlediği gerçeğini değiştirmez. Bu nedenle oluşturduğunuz videolar, yayınlayacağınız platformun kurallarına uygun olmalıdır.

Youtube

  • İzleyicilerinize ne yapmaları gerektiği konusunda liderlik etmek için, videolarınızı her zaman harekete geçirici bir mesaj ile bitirin.
  • YouTube 12 saat uzunluğunda videolar bile yüklemenize izin verir, ancak kimsenin sabrı sınırsız değildir. Bu nedenle en fazla 30 dakikalık videolar yayınlayın.
  • İnsanlar videonuzu izlemeden önce, kapak fotoğrafınız görür. Videonun ne olduğunu anlatmak ve kullanıcıların ilgisini çekmek için ilginç kapak görselleri tasarlayın.

Facebook

  • Kullanıcılar haber akışını kaydırdıkları an videolar, ses olmadan otomatik olarak oynatılır. Bu nedenle görüntülerinizin öne çıktığından emin olun. Ayrıca altyazı eklemeyi de bir düşünün.
  • Videonuzu izleyenlerin profilinizden başka bir sayfaya gitmemesi için Facebook’a yerel içerikler yükleyin.
  • Videolarınız en fazla 10 GB ve 240 dakika uzunluğunda olabilir.

Instagram

  • Instagram’ın haber akışındaki 60 saniyelik zaman sınırına dikkat edin.
  • Instagram’ın hikâyeler kısmında ise 15 saniye sınırı vardır.
  • En önemli bilgileri ilk saniyelerde aktarın, Instagram TV’de izlemiyorlarsa en azından en önemli haberleri duysunlar.
  • İzleyicileri etkileşimde tutan klipler oluşturmak için kullanıcılar aşağı kaydırana kadar videolarınızı sürekli oynatan Instagram döngüsünü kullanın.

heyecan

  • Videolar Twitter’da otomatik olarak oynatılır, bu nedenle ilk saniyeden iyi bir etki yaratmaya çalışın.
  • İzleyicilerin ilgisini çeken kaliteli altyazılar kullanın.
  • Twitter çoğunlukla metin tabanlı bir platform olduğun için videoları en fazla 20 saniye ile sınırlandırın.

LinkedIn

  • Sitenin çoğu kullanıcısı profesyoneldir, bu nedenle içeriklerinizi ona göre belirleyin.
  • Videolarınızın dosya boyutu 5 GB’ı aşmasın ve en fazla 10 dakika ile sınırlı olsun.
  • Dikey videolar haber akışında kare görünecek, bunu dikkate alın.

Tiktok

  • Videoları 15 saniye ile sınırlayın.
  • 60 saniyeye kadar olan videolar, uygulamada yerel olarak kaydedilmiş 15 saniyelik dört tane klip olmalıdır.
  • İlgi çekici altyazılar kullanın.

Müşterilerinizin katılım düzeylerini artırmak ve E-Ticaret markanıza karşı güven oluşturmak istiyorsanız, videolardan yararlanmaya başlamalısınız. Düzenli müşterileriniz ve olası potansiyel müşterilerinizle bağlantıda kalmak için videolarınızı çeşitli sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.  Videoların, takipçilerinizi müşterilerinize dönüştürebileceğini unutmayın. Hepsinden önemlisi, sürekli sanal dünyadalar ve video izlemek için can atıyorlar.

Son olarak, videoların sosyal medya için en iyi içerik türü olduğunu çok net. Diğer tüm içerik formatlarından daha fazla etkileşim alıyor. Sizin de gördüğünüz gibi markanızın başarısı, kısmen de olsa sosyal medya video pazarlama stratejilerinize bağlıdır. Rakiplerinizin bir adım önünde olmak için video içeriklerinize lütfen güvenin. Aksi takdirde çevrimiçi ortamın tüm gürültüleri arasında sizin sesiniz kaybolur.

Ayrıca fikirlerinizi ve sorularınızı yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir