Facebook Reklam Hesabının Kapatılması (Çözüm)

Facebook reklam hesabınız mı kapatıldı ve açamıyor musunuz? O halde reklam hesabınızı tekrar aktif edebileceğinizin ipuçları bulunduğu adrestesiniz.

Facebook politika ihlali yapan reklam hesaplarını bilgi vermeden maalesef bazen kapatabiliyor. Bu nedenle her gün bir çok reklam hesabı kapatılıyor.

 

Facebook hesabınızı tekrar aktif etmek istiyorsanız öncelikle neden kapatıldığının öğrenmelisiniz. Reklam hesabınızın neden kapatıldığını öğrenmek ve tekrar aktif etmek için yazımızı okumaya devam edin.

Facebook Reklam Hesabının Kapatılması (Çözüm)

Facebook Reklam Hesabı Neden Kapatılır?

Facebook reklam hesabı belirli nedenler yüzünden kapatılabilir. Öncelikle kontrol etmeniz gereken şey kişisel hesabınız mı engellendi yoksa reklam hesabınızın kendisi mi engellendi?

Kişisel Facebook Hesabının Engellenmesi

Eğer kişisel Facebook hesabınız kapatıldıysa ve işletmenizde sizden başka bir kullanıcı yok ise durum biraz kritiktir. Çünkü kişisel hesabınız kapatıldığında Facebook reklamlarınız yayınlanmaya devam eder ve reklamların harcamaları sürekli devam eder ve paranız boşa harcanabilir. Harcanan ücreti geri almanın bir yolu yoktur. Ancak Facebook ile iletişime geçerek reklamları durdurabilirsiniz.

İşletmenizde diğer ekip üyelerinde yönetici erişimi varsa dert etmeyin. Çünkü ekip arkadaşlarınız reklamları istedikleri gibi yönetebilme yetkisine sahiptirler.

Kişisel Facebook hesabınızı tekrar aktif edilmesi için yapabileceğiniz tek şey linkteki formu doldurmanız olacaktır.

Facebook Reklam Hesabının Kapatılması

Facebook reklam hesabının kapatılması kişisel hesabın kapatılmasına göre daha sık görülür. Reklam hesabınız hiçbir uyarı almadan engellenebilir.  Ayrıca Facebook reklam hesabı yasağının neden olduğu açıklarken size karşı pek net olmayabilir. Hatta çoğu zaman “İşletmeniz Politika İhlalleri Nedeniyle Kapatıldı” şeklinde bir bildirim alabilirsiniz.

Facebook reklam hesabınızın kapatılmasının altında başlıca 2 adet sebep yer almaktadır. Bunlar:

  • Yüksek miktarda negatif geri bildirim
  • Facebook reklam politika ihlalleri

Bu iki nedenin neden olduğunu öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Yüksek Miktarda Negatif Geri Bildirim Almak

Reklamlarınızı sunduğunuz kullanıcılar, reklamlarınızı ya da hesabınız hakkında çeşitli şekillerde geri bildirimde bulunabilirler. Facebook sayfanızdan belirli reklamları veya herhangi bir etkinliği gizlemeyi seçebilir, sayfanızdan farklı olarak reklam içeriğinizi bildirebilir veya kampanyalarınızın altına sadece olumsuz yorumlar bırakabilirler. Bunların hepsi Facebook reklam puanınızı etkiler ve hatta reklamlarınız reddedilmesine bile yol açabilir.

Facebook reklam hesabınız bir olumsuz yorum ya da spam raporu reklamınızı veya hesabınızı engellemek için yeterli değildir. Toplam gösterimlere ve etkileşimlere oranla yüksek geribildirim bulunması gerekmektedir. Facebook öncelikle reklam düzeyinde önlemler uygular ve reklam hesabınızı yalnızca ard arda birkaç reklamınızın engellenmesi gerekmektedir.

Facebook Reklam Politika İhlalleri

Facebook reklam politikaları nedeniyle reklamınızın ne tür kampanya içerdiğine ve reklam öğelerine izin verildiğine ilişkin yönergeneler sağlar. Facebook’un belirttiği reklam politikalarının dışına çıktığınızda reklamlarınız onaylanmayacaktır. Bu işlemleri sürekli tekrarladığınızda ise hesabınızın kapatılmasına neden olur.

Facebook’un yasak listesini bilmiyorsanız. Bakmanızı öneririz:

  • Kişisel Özellikler: Facebook, kişisel özellikleri ima eden içeriğe izin vermez. Bir kişinin ırkı, etnik kökeni, dini, inançları, yaşı, cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği ve diğer kişisel özellikler yasaktır.
  • Facebook Marka Kullanımı: Facebook marka adını veya varlıklarını içeren reklamlar, Facebook markasını reklamın en ayırt edici veya öne çıkan özelliği yapacak şekilde temsil etmemelidir.
  • Yetişkinlere Yönelik İçerikler: Yetişkinlere yönelik içerikler kesinlikle yasaktır. Bu, çıplaklığı tasvir eden resimleri, müstehcen pozlardaki kişileri, flört reklamlarını, vücut bölümlerine odaklanan küçük resimleri ve cinsel aktiviteyi ima eden reklamları içermektedir.
  • Yasaklanmış Kategoriler: Kampanya içeriğinden bağımsız olarak Facebook’ta tanıtılamayan çok çeşitli ürün ve hizmetler var. Bunlar arasında: yasa dışı ürünler, tütün, uyuşturucular, güvenli olmayan takviyeler, silahlar, kuruş bazlı açık artırmalar ve yasaklanmış mali ürünlere izin vermez.
  • Yanlış Bilgiler: Facebook, yanlış iddialar içeren reklamların yayınlanmasına izin vermez.
  • Sansasyonel İçerik: Facebook, şok edici, kışkırtıcı veya şiddet barındıran içerik ve reklamlara izin vermez.
  • Kötü Dil Bilgisi veya Noktalama İşaretleri: Reklamlar, noktalama hataları olmaksızın her zaman dil bilgisi açısından doğru olmalıdır. Facebook reklam inceleme sürecini atlatmak için kullanılan semboller kesinlikle yasaktır.
  • Düşük Kaliteli İçerik: Resimler ve metinler yüksek kaliteli olmalıdır. Açılış sayfaları her zaman reklam içeriğiyle alakalı olmalıdır.
  • Aldatıcı Uygulamalar: Facebook insanları reklamları tıklamaya teşvik eden kırpılmış resimlere, açılır reklamların bulunduğu açılış sayfalarına ve diğer aldatıcı uygulamalara izin vermez.
  • Abonelik Hizmetleri: Abonelik tabanlı hizmetleri tanıtmadan önce, Facebook’un gereksinimlerini kontrol ettiğinizden emin olmalısınız.
  • Kısıtlanmış Anahtar Kelimeler: Facebook, reklam inceleme süreci sırasında Facebook’un yapay zekası, kısıtlanmış uygulamalarla ilgili belirli kelime ve kelime öbekleri için reklamları izler ve reklam aslında herhangi bir kuralı ihlal etmese bile, bunları içeren reklamları genellikle reddeder. Bunlar “Yağ kaybı”, “kilo verme”, “ipotek kredileri”, “avans kredileri”, “yaşlanmayı geciktirme”, “ot” gibi anahtar kelimeler ve “hassas konular” kapsamına giren diğer terimler, reklamın kendisi kabul edilebilir.
  • Önce ve Sonra Görüntüler: Facebook Reklam Politikası gereğince öncesi ve sonrası görüntüleri olmamalıdır.
  • Büyük Harf Kullanımı: Facebook çok sık büyük harf kullanımına izin vermemektedir.

Reklamlarınız bu listedeki bir veya daha bilinmeyen bir politikayı ihlal ettiği için sıklıkla reddedildiyse bu şüphesiz hesabın devre dışı bırakılmasına yol açmıştır.

Facebook Reklam Hesabınızı Devre Dışı Bıraktığında Ne Yapmalısınız?

Öncelikle asla Facebook ekibine karşı sinirli olmayın. Sinirli olmak yerine sabırlı ve sakin olmak sizin faydanıza olacaktır. Çünkü Facebook’ta bu gibi durumlar ilk defa olmaz. Her gün yüzlerce kişinin hesabı kapatılır. Sakin olmalı ve aşağıda gösterdiğimiz adımları denemelisiniz. Mutlaka hesabınız açılacaktır.

Facebook Reklam Hesabınızı Kurtarmak İçin İtirazda Bulunun

Bazen reklam hesapları yanlış bir nedenden yasaklanabilir. Reklamlarınızın kurallara uygunluğunu kontrol eden algoritmalar olduğundan bu tarz yanlışlıklar olabilir. Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey Facebook’a başvurmak ve durumu açıklamaktır. Hesabınızın politikaya uygun olduğunu düşündüğünüzü söyleyebilir ve bir kişi tarafından incelenmesini isteyebilirsiniz.

Facebook, çoğunlukla hızlı yanıt vermiyor. Reklam verenlerin Facebook ekibinden yanıt alması genellikle 12 saat ila birkaç iş günü sürer.

Facebook ekibi ile iletişime geçmek için: https://www.facebook.com/business/help

Ne yazık ki, Facebook reklam hesabınız Reklam Politikalarının ihlali nedeniyle devre dışı bırakıldıysa, itirazınız muhtemelen yardımcı olmayacaktır.

Yeni Reklam Hesabı Oluşturun

İtirazınız reddedilmiş ya da yanıt bekliyor olabilir ancak reklamlarınızı yeniden yayınlamanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda yeni bir reklam hesabı oluşturmak isteyebilirsiniz.

Yeni reklam hesabını önceki oluşturduğunuz gibi oluşturabilirsiniz. Ancak yeni hesabınızın da kısıtlanmasını önlemek için aşağıdaki ipuçlarını inceleyebilirsiniz:

  • Facebook’un reklamcılık politikalarına uyan reklamlar yayınlayın.
  • Kampanyalarınızı hemen başlatmayın.
  • Devre dışı bırakılmış bir reklam hesabına bağlı olandan farklı bir kredi kartı kullanın.
  • İlk kampanyanızda çok fazla reklam oluşturmayın.
  • Ödeme kaynağınızı değiştirmekten kaçının.
  • Kredi kartınızı mevcut kredi ile geçerli tutun.
  • Kredi kartınızda Facebook’a karşı ters ibrazlardan kaçının.
  • Normalde Facebook’u kullandığınız yerlerden reklamlar oluşturun.
  • Yetersiz optimize edilmiş açılış sayfalarını tanıtmayın.

Tabii ki bu seçeneğin bir dezavantajı bulunmakta. Facebook Reklam Hesabınızda bulunan özel hedef kitlelerinize, piksel verilerinize ve bir çok şeye ulaşamayacaksınız. Ancak Facebook itirazınızı kabul etmezse yapabilecek tek seçenek bu oluyor. Bu nedenle Facebook’un ilkelerine dikkatli uymanız çok önemli. Facebook hesabınızı kurtarmanız ve bir daha hesabınızın kısıtlanmamasını diliyoruz. İçeriğimiz ve E-Ticaret hakkında aklınıza takılan sorularınız varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir